Groep 5

Juf Marianne is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de groep. Op woensdag is juf Nancy in de groep. De meeste dagen van de week beginnen we met de dagopening. We steken de kaars aan, we zingen liedjes en vaak is er een verhaal, soms een filmpje. Op maandag mogen kinderen iets meenemen van huis om aan andere kinderen te laten zien. 

 

Elke dag werken we aan  rekenen, spelling, taal en lezen. Op dinsdag en vrijdag gymmen we. Tijdens de gymles dragen de kinderen gymkleding en gymschoenen. Andere vakken waar we aan werken zijn: schrijven, aardrijkskunde, geschiedenis, tekenen, handvaardigheid en muziek en Engels.

 

Als er iemand jarig is, vieren we de verjaardag om 8.30 uur. De jarige steekt kaarsjes aan en we zingen een aantal liedjes.  Om 9.00 uur gaan we aan het werk. De jarige zoekt een kaart uit en gaat samen met twee andere kinderen om ongeveer 12.00  uur ‘de klassen rond’.  Ook mag de jarige iets kiezen uit de cadeaudoos.

 

We gaan elke dag om 12.00 uur buiten spelen. Om ongeveer 12.25 uur gaan we naar binnen. We eten samen met de juf  boterhammen in de klas. In de ochtend, na spelling hebben we een korte pauze om iets te eten en te drinken.

Als er iets geplakt moet worden, doen we dat meestal met ‘sterke’ lijm. Deze lijm gaat niet gemakkelijk uit de kleren. Voor kinderen (en ouders) die dat willen, zijn er schorten in de klas.