Groep 3

In groep 3 werken 2 juffen. Op maandag is juf Nicole in de groep en van dinsdag t/m vrijdag is juf Sanne in de groep. Omdat juf Sanne tot 2 november met zwangerschapsverlof is, wordt zij vervangen door juf Rosanne.

 

Elke ochtend beginnen we in de kring met een lied en een gebed. We steken dan ook een kaars aan. Vervolgens kijken welke dag het vandaag is. We kijken op het planbord naar de planning van de dag.

 

Op maandag vertellen we aan elkaar wat we in het weekend hebben gedaan.
De andere dagen van de week kijken we naar de kalenderplaat van de methode ‘Trefwoord’ op het bord. We hebben het over de plaat en luisteren naar het verhaal dat de juf voorleest. Daarna zingen we liedjes van Trefwoord.

 

Gedurende het hele jaar werken we langere tijd over een bepaald thema. Op de thema tafel zijn verschillende dingen terug te vinden die hiermee te maken hebben.

 

Nadat we in de kring hebben gezeten gaan we elke dag lezen. We leren lezen met de methode Veilig Leren lezen. Deze methode ondersteunen we met spreekbeeld. In deze methode heeft iedere klank zijn eigen teken. Na de leesles kunnen we kiezen van het kiesbord welke extra opdracht we gaan doen. De extra opdrachten zijn gericht op het spelenderwijs leren lezen. Lezen staat twee keer per dag op het programma.

 

Naast het lezen is ook rekenen een belangrijk onderdeel in groep 3. We beginnen met het rekenen tot 10, maar leren ook al snel rekenen met geld en klokkijken.

 

We hebben een aantal keer in de week schrijven. We leren schrijven in blokletters.

 

Tussen het werken door doen we vaak een energizer in de vorm van een liedje, spel of dansje.

 

’s Middags hebben we tijd voor de creatieve en expressieve vakken.

 

We eten en drinken twee keer per dag op school. Rond 10.00 uur eten en drinken we wat. Tussen de middag wassen we eerst onze handen, bidden we voor het eten en eten we onze boterhammen op. Als we ons eten en drinken op hebben, kiezen we een boek uit de kast of lezen we uit ons bibliotheek boek. Daarna gaan we samen met de kinderen uit groep 1 en 2 naar buiten.

 

Naast het buiten spelen hebben we op dinsdag gym en op vrijdag schoolzwemmen. We gaan dan met de bus naar het zwembad.   

 

Bij een verjaardag vieren wij een feestje in de klas. In de klas hangen slingers op en de jarige heeft een muts op. We zingen liedjes, en steken kaarsjes aan. Ook verstoppen we de verrassingsdoos.

Tijdens het eten en drinken mag de jarige langs de juffen en meesters met een verjaardagskaart.