Groep 1 en 2 b

Deze goep heeft twee juffen. Juf Elsbeth is op maandag t/m donderdag in de groep. Op vrijdag is juf Francien in de groep.

 

Elke ochtend beginnen we in de kring met het zingen van liedjes en kijken we welke dag het vandaag is op de weekwijzer, welke datum het is en welk weer het is. We kijken wat we vandaag gaan doen op de dagritmekaarten boven het digibord.

 

 Op maandag is het meeneem-dag en mogen de kinderen spulletjes van thuis mee nemen om te laten zien. Ook vertellen we in de binnen- en buitenkring aan elkaar wat we in het weekend gedaan hebben.

 

De andere dagen van de week steken we de kaars aan en kijken we naar de kalenderplaat van de methode ‘Trefwoord’ op het bord. De juf vertelt dan een verhaal bij de plaat, waarna we liedjes zingen.

 

Het hele jaar werken we langere tijd over een bepaald thema, wat te zien is op de thematafel. Als we gaan werken maken we schilderijen, tekeningen, plakwerkjes en diverse andere knutselopdrachten. We oefenen verschillende technieken zoals knippen, scheuren, prikken, stempelen en plakken. We werken met veel verschillende materialen zoals papier, wasco, klei, karton, verf, kralen, stof en kosteloos materiaal.

 

Tijdens het spelen kiezen we van het kiesbord, wat we willen gaan doen. Zo kunnen we op de gang in de huishoek en met de knikkerbaan spelen. In de klas hebben we een luisterhoek, leeshoek, bouwhoek, verteltafel, ontdekhoek, treinbaan, boederijhoek en een verfbord. Ook kunnen we uit de kasten kiezen, waar allerlei constructiemateriaal in zit.  Daarnaast vinden we het ook leuk om lekker te puzzelen, te tekenen, te knutselen, te kleien of kralen te rijgen. Soms kiezen we dozen uit de kast, waarin allerlei ontwikkelingsmateriaal zit.

 

We eten en drinken twee keer per dag op school. Rond 10.00 uur eten en drinken we wat. Tussen de middag wassen we eerst onze handen, bidden we voor het eten en eten we onze boterhammen op. Als we ons eten en drinken op hebben, kiezen we een boek of tijdschrift uit de doos en daarna gaan we samen met de kinderen uit de andere groepen 1/2  en groep 3 naar buiten.

 

Als we in de kring zitten, doen we een reken- of taalactiviteit of vertelt de juf een verhaal. Samen zingen we liedjes, kijken we informatieve filmpjes en kijken we naar kijkplaten op het digibord.

 

Twee keer per dag spelen we buiten. De eerste keer spelen we met de fietsen, karren en buitenspelmateriaal uit de schuur. Ook verzinnen we samen allerlei leuke spelletjes en kunnen we kiezen om te schommelen.

 

We hebben op school een speelzaal waar we kunnen gymmen. Hier kunnen we kiezen om te spelen met ballen, hoepels, pittenzakken en linten. Ook kunnen we kiezen om te gymmen op de toestellen.